Efter at have øvet flittigt på melodierne til blandt andet den forestående dobbeltkoncert med venskabsorkesteret i Steggerda mødtes vi lørdag den 15. oktober ved Elia (den omvendte Weber-grill i Herning) om morgenen, hvor vi pakkede vort habengut i bussen. Herefter startede vi den lange tur til Holland. Humøret var højt, og det blev bestemt ikke mindre, da vi i løbet af formiddagen gjorde holdt på en rasteplads for at få os et rundstykke eller to :o) På det tidspunkt, hvor vi ville have holdt rast for at spise frokosten, stod det ned i stænger uden for, så vi trak den lige i en halv times tid, for vejrudsigten sagde, at ca. 40 km længere fremme, ville vejret klare op - og det passede!

Undervejs fik vi skam også testet det nye pølsevarmer-aggregat, som var installeret i bussen, de røde pølser med brød og ketchup/sennep fandt i al fald rivende afsætning :o) Da vi i Holland skulle dreje fra motorvejene og ud på de små, normale veje, lignede de nærmest cykelstier i forholdet til vores STORE bus. Uha, vi var glade for, at det ikke var OS, der sad bag rattet i den store bus på disse meget smalle veje; men Roan klarede det mesterligt.

Søndag den 16. oktober var der først noget morgen-øvning efterfulgt af en let frokost, hvorefter vi trak i uniformen, samlede vores udsendte medlem, Joachim, som var i praktik i Holland, op og hastede ind til plejehjemmet i Lindstette, hvor vi skulle give koncert. Vi var lidt overraskede over, hvor mange tilskuer/tilhører der var mødt frem; men vores koncert gik godt - og den blev i al fald vel modtaget.

Mandag var vi først på sightseeing ved Wouda (verdens ældste og største stadigt fungerende damp-pumpestation). Vi var så heldige, at de just den dag, vi var der, havde startet op for dampen - dette sker kun to dage om året, så vi fik en lidt speciel oplevelse. Pumpe-stationen er fra 1919 men fungerer altså stadig den dag i dag. Et fantastisk skue. I løbet af de par timer, vi var der, kunne man rigtig følge med i, hvordan dampen voksede i volumen!!

Herefter kørte vi til Bolsward, hvor vi først var på byrundtur i det pragtfulde efterårsvejr, herefter var vi på virksomhedsbesøg i en læder-forarbejdnings-virksomhed.

På den familiedrevne fabrik lavede de mange rigtigt fine ting - Søren faldt således helt aldeles og pladask for et lille får! (Kan man mon så sige, at han fik "fåresyge"??).

Dagen i Bolsward sluttede af med en koncert i den udbrændte kirke. Bystyret havde besluttet at nedlægge den som kirke, men man ville stadig gerne beholde kirken, så der var blevet lavet et glastag og lagt et gulv ind - og der var en helt fantastisk og unik akustik, som virkelig gav dig en hel masse hjælp i specielt salmerne! Vi var helt høje efter den oplevelse.

Om tirsdagen havde vi en lang dag med mange gøremål. Efter morgenmaden startede bussen på sin tur til først Dwingeloo, hvor vi så kirken med det løgformede tårn. Dette specielle tårn har John - vores hollandske orkestermedlem - som bette knægt sunget om mange gange :o) Herefter skulle vi videre til Giethorn, hvor vi fik lidt tid til at shoppe.

Vores hollandske guide var virkelig god til med malende beskrivelser, skæve bemærkninger og et glimt i øjet at fortælle om dette og hint - både til højre og til venstre (af en eller anden grund fik han altid byttet rundt på de to; men det vænnede man sig ret hurtigt til og kiggede automatisk til den anden side end den side, han havde annonceret :oDDD). Vi fik garanteret betragteligt mere at vide om Friesland og dets beboere, end vi kunne have læst os til - ikke mindst lærte vi om den specielle humor, dette folk besidder, og som John er en stærk repræsentant af ;o)

Fremme i Steggerda besøgte vi den katolske kirke, som John i sin tid havde været messedreng i. Han meddelte os, at netop fordi han som knægt var blevet tvunget til at synge så meget, havde han sunget mere end rigeligt for et helt liv, og derfor ville han ikke længere synge med, når vi i orkesteret sang!!

Som noget ganske særligt åbnede Johns forældre også op for deres hjem. Det er ikke sådan kutyme at komme ind i private hjem, men man gjorde en undtagelse i vort tilfælde. Her fik vi fornøjelsen af ved selvsyn at fået indblik i, hvordan de små hollandske huse (med et grundplan på ca. 60 m2) men med udseende som små paladser (på grund af de lange, smalle vinduer) var indrettede, og vi opdagede, at selvom husene så meget små ud udefra, så virkede de væsentligt større indvendigt! Vi var aldeles imponerede over, hvor funktionelt man kan indrette sig, når bare man tænker sig om!

Derefter kørte vi videre til den forsamlingssal, hvor vi skulle holde dobbeltkoncert med Crescendo. Vi lagde ud med eftermiddagskaffen, hvor venskabsorkesteret også havde arrangeret, at vi skulle smage en hollandsk kagespecialitet! Den smagte godt! Herefter var der orkesterprøver efterfulgt af aftensmad, som Crescendo også havde arrangeret: Også her havde man valgt hollandske specialiteter, så der var lidt for enhver smag, dog kan man sige, at det gennemgående tema var kål med kartofler og kød - i 3 forskellige varianter. Det smagte forbavsende godt ;o) Som dessert havde vi medbragt noget Abemad til alle, og det faldt skam også i god jord. Begge orkestres koncerter og selve dobbeltkoncerten gik rigtigt, rigtigt fint, så det kunne vi alle godt være bekendt.

Da vi kom noget senere hjem tirsdag aften end planlagt, og da vi skulle holde os til buschaufførens køre-hvile-tids-bestemmelser, blev afgangstidspunktet for hjemturen den efterfølgende morgen udsat en halv time. Det passede os sådan set fint nok, for der var rigtigt meget at pakke ned, og vi skulle også have gjort rent på værelserne, toiletterne, badene, køkkenerne osv. Og meget passende - kunne man fristes til at sige - regnede det, da vi tog afsted. Vi havde på hele turen været utroligt heldige med vejret, masser af solskin, hvor vi var blevet lovet overskyet vejr, og ellers tørvejr, hvor vi var blevet lovet regnvejr!! Så det var godt, vi havde gummistøvlerne med!!!

 

 

En STOR tak til John,

  • fordi han skabte alle kontakterne i Holland
  • fordi han fortalte så levende om Friesland og dets beboere - både til højre og til venstre!!
  • fordi man kunne spørge om alt mellem himmel og jord, og han havde altid svar på rede hånd.

Og en KÆMPE tak til alle deltagere,

  • fordi I var så gode til at "strække" jer,
  • fordi I var gode til at bære over med hinanden
  • fordi I hele tiden hjalp hinanden, når vi hver især på et eller andet tidspunkt på turen blev lidt "slidte" grundet det tætte program.

Men for pokker, hvor var det dejligt og mega-hyggeligt at have jer alle med! Håber, vi kan gøre det om igen engang (næste gang måske med knap så meget citronfromage!! ;oD).

 

Senest opdateret (Torsdag, 03. november 2016 18:18)

 

 

Dette års firmaudflugt går til Holland!! Og vi glæder os :-)

I efterhånden nogle år har vi talt om, at vi godt kunne tænke os at tage hele bandet med på en tur til udlandet. Ganske vist tager vi én gang om året til Sydslesvig i en weekend; men nu havde vi et ønske om et helt andet land, og hvad var så mere naturligt end at slå 'kloen' i vores hollandske kollega, han måtte da om nogen kunne opstøve nogle gode kontakter i hjemlandet - og så kan han jo sproget, hvilket bestemt heller ikke er at foragte ;-)

I februar blev det således besluttet, at vores firmaudflugt i år går til Johns fødeegn (omegnen af Leuwaarden i Friesland).

Om mindre end 2 uger går det løs!! På nuværende tidspunkt er vi 41 personer, der skal af sted. Af disse spiller 31 med i orkesteret, resten er hjælpere, ægtefæller, forældre eller andet. Der er endda rygter om, at der er én mere, som kunne være overordentligt interesseret i at komme med - vi har endnu et par ledige pladser i bussen, så det kan godt lade sig gøre :o)

De seneste 3 måneder har John, Kirsten og Marianne været fuldt beskæftigede med planlægningen af turen. Sidste uge kunne vi således omdele deltagerliste, pakkeliste, program og info omkring forsikringer og bagage. Repertoireliste og skitse over, hvem der skal sidde hvor i orkesteret, er under bearbejdning og forventes udleveret i denne uge.

Menuen er også på plads, og nu er vi i gang med de tilsyneladende endeløse lister over ting, der skal udlånes, hentes, købes etc. Godt nok er det en stor bus, vi har fået stillet til rådighed; MEEEEN der er jo nok trods alt også grænser for, hvad vi kan få plads til - der skulle jo også gerne være plads til deltagerne med deres habengut og instrumenter :-)

Og nu skal vi kun sove 11 gange, før det går løs!! :-)

 

 

 

Senest opdateret (Tirsdag, 04. oktober 2016 17:19)

 

Når man - som det er tilfældet i vort orkester - ikke kræver, at de enkelte orkestermedlemmer formår selv at være i besiddelse af et messinginstrument for at måtte spille hos os, så skal der immervæk nogle finanser til for at være i stand til at købe de instrumenter, der er behov for. Heldigvis er vi i den situation, at fonde og foreninger nogle gange er så gavmilde at de spæder til for at få "enderne" til at mødes ved investeringer i messing-instrumenter.

I år er vi af Y's Men's Club i Aaskov blevet tilkendt hele 10.000 kr., som vi er meget taknemlige over at modtage. Vi står nemlig for at skulle have udskiftet et instrument, som fra ny koster mellem 33 og 38.000 kr; men nu er vi jo jyder, så vi håber at kunne finde en lettere brugt udgave til lidt færre penge :o) Med det generøse tilskud fra Y's Men's kommer vi dette mål meget nærmere. STOR tak til Y's Men's Club Aaskov.

Y's Men's Club Aaskov indtjener forøvrigt penge ved en gang om måneden at afholde loppemarked i Kibæk. Så hvis du har brug for en ny vase, datter eller sønnike er lige flyttet hjemmefra og har brug for tallerkner, bestik eller en ny stol eller noget helt tredje, så kunne det helt sikkert være en god idé lige at slå vejen forbi Y's Men's loppemarked. Du kan gøre en god handel, og Y's Men's kan generere et større overskud, som igen bevirker, at de næste år kan hjælpe endnu flere klubber og foreninger.

Senest opdateret (Fredag, 24. juni 2016 16:43)

 

Så har vi igen haft en dejlig og oplevelsesrig tur til De Danske Årsmøder i Sydslesvig :o)
Sydslesvigsturene er nærmest bygget op af traditioner og vaner, så der er sjældent noget, der kommer som en overraskelse; men i år var der nu alligevel et par små ændringer og et par overraskelser!

Lørdag den 11.06. kl. 9:00 kørte vi i bus fra Elia i Birk ved Herning mod grænsen. Harboøre-folket, som skulle tilbringe lørdag eftermiddag og aften i Lyksborg, steg også på bussen her. Efter at have betragtet buschaufførens ihærdige kamp for at få plads til både hovedbagagen og instrument-bagagen fra samtlige 44 deltagere i bussens pakrum var der et vittigt hoved, der bemærkede, at det var godt, vi ikke også selv skulle lave mad i Sydslesvig, for vi ville da aldrig nogensinde have plads til den der omvendte grill også (= Elia)!!
Lige lidt nord for Vejle havde vi aftalt et opsamlingssted med to musikere fra Hjallerup, som også skulle med os til Jaruplund, og deres bagage fandt vi såmænd også plads til.
Og så fortsatte turen ellers sydpå til Skærup rasteplads, hvor vi gjorde holdt for at fortære de 65 medbragte rundstykker med diverse pålæg, marmelade, kaffe, the, juice osv. Bjarne, den ene af vore fanebærere, var så ivrig efter at få skåret de friske rundstykker over i en fart, at han kom til at skære sig i hånden. Heldigvis var det ikke så slemt, at han mistede hverken finger eller led noget nævneværdigt blodtab; men lidt drabeligt så det da ud. Bjarne mente, at det også bare var fordi rastepladsen hed SKÆRup, at det skete!! Vi vil til næste år overveje enten at finde en anden rasteplads - eller at fratage Bjarne enhver ret til at føre kniv på Skærup-rastepladsen :oD

Ved middagstid gjorde vi igen holdt. Denne gang for at spise de medbragte madpakker og foretage lidt grænsehandel. Da bussens pakrum jo fra morgenstunden til mindste kubik-milimeter var komplet pakket til med bagage, var der ikke også plads til vore indkøb dér, så man måtte lige se, hvad der kunne være under sæder, i hattehylder, og hvad man ellers kunne stable oven på naboen!

Først på eftermiddagen ankom vi til Jaruplund. Og nu løb vi så i den første ændring: Sædvanligvis prøver vi ved ankomsten eftermiddagens program igennem inden selve årsmøde-koncerten i Jaruplund; men i år var anderledes, idet vi lørdag aften også skulle spille til fællessange ved Jaruplund Skoles 90 års jubilæum, og dette repertoire var os ukendt indtil 4 dage før selve arrangementet. Det var således første gang, vi fik udleveret noderne og hurtigst muligt skulle finde os tilrette med dem. Eftermiddagens repertoire var der ikke rigtigt tid til at kigge på; men det gik nu ganske hæderligt alligevel.
Efter mødet i Jaruplund hastede vi videre til aftensmaden på Jaruplund Højskole, hvor vi skulle spille lidt koncert-muzak-noget, medens jubilæumsgæsterne spiste middag, og der var jo så også de fællessange, som vi havde kigget på om eftermiddagen. Henning, som i år også havde valgt at tage med os til Sydslesvig, kan udover at spille en dejlig cornet også trylle, og til skole-jubilæet viste han nogle af sine kunster. Hvordan han gør, er der ingen af os, der har regnet ud endnu - det er simpelthen for forbløffende!!
Da vi kl. 22:30 landede tilbage på skolen var vi ganske brugte, og de mindste af børnene fik efter et par omgang med rundbold nede på skolens boldbane besked på, at de skulle gøre klar til at komme i seng. For de lidt større "børn" var der friskbagte vafler og almindelig hygge. Man forventes her at være så stor, at man selv kan ud af at finde til køjs i forsvarlig tid til at være frisk til søndagens strabadser.

Søndag morgen var der et par morgenfriske, der stod op ved 6:30-tiden for at gøre klar til morgenmaden. Det viste sig nu, at man sagtens kunne have sovet 1 time længere, for de bemeldte rundstykker kom først næsten halvanden time senere, end de plejer (endnu en ændring). Efter morgenmaden blev bagagen pakket sammen, der blev ryddet op og fejet på skolen, og vore pakkenelliker bliv nok engang stuvet ind i bussens pakrum. Og så kl. 10:00 var der gudstjeneste i Den Danske Kirke i Jaruplund.
Efter gudstjenesten hastede vi videre til Flensborghus, hvor vi nåede at være med til det meste af orkesterprøven dér, så fulgte frokosten, og den berygtede tur gennem Flensborg by - specielt Toosbüystraße, der er så stejl og lang, at det føles, som om den ingen ende har!! Oppe på årsmødepladsen samledes de forskellige FDF-orkestre sig til et stort band og spiller til et par af fællessangene. Mellem sangene er der i princippet "fri leg", hvilket nogle af vore unge mennesker benyttede sig af :o) Det er i grunden utroligt hvor mange herlige grin og morskab, der kan lokkes ud af folk, når de bare får et stykke tov at lege med :oD

Efter eftermiddagens friluftsårsmøde gik vi tilbage til bussen, hentede madpakkerne og satte os på havnen, hvor aftensmaden blev spist. Kl. 17:30 skulle vi nemlig nok engang mødes med de andre FDF-orkestre til en sidste tur igennem Flensborg by. Denne gang gik turen fra Nørreport til Søndertorv. På Søndertorv bliver den årlige "Søndertorv-koncert" afholdt af alle de samlede FDF-orkestre. I år var vi 241 musikere i orkesteret - det var ca. 20 flere deltagere end sidste år. Selv om alle på dette tidspunkt er meget trætte efter to lange dage med mange strabadser, skal der lige gives en ekstra skalle, så det fremmødte publikum forhåbentligt også får en god oplevelse ud af det. Jeg tror nu, at det hele lykkedes meget godt ;o)

Vi var alle enige om, at vi endnu engang havde haft en rigtig god tur til Sydslesvig - og vi er klar til at tage afsted næste år igen! :o)

Senest opdateret (Mandag, 20. juni 2016 11:05)

 


Søndag den 15. maj - 1. pinsedag - spillede vi til friluftsgudstjenesten foran Vorgod Sogns nye kirkehus. Det er ved at udvikle sig til en dejlig tradition, at vi spiller til friluftsgudstjenesterne på skift i Vorgod og i Momhøje Plantage.

Det er åbenbart også ved at være en tradition, at det står ned i stænger de foregående dage og på selve dagen på vej til gudstjenesten, så man bliver helt bekymret for, om det nu også bliver en FRILUFTSgudstjeneste; men indtil videre har Gert Nicolajsen formået at få forhandlet det på plads med sin "øverste chef", at vi får rigtigt fint vejr. Faktisk er han på så god talefod med det højeste kontor, at det efter sigende er lykkedes Gert at skaffe fint vejr på denne pinsedag de sidste 25 år!!

Men i år tror vi nu nok, at Joachim, fløjtyrsgutten på euphonium, også ønsker at lægge lidt beslag på ophavsretten til det forholdsvist fine vejr, idet han samme dag havde fødselsdag :o) Og selvfølgelig nåede vi også lige at spille "Congratulation" for ham.

Herefter blev vi budt på grillede pølser med brød, ketchup, sennep og alt, hvad der hører sig sådan noget til.

I vort orkester plejer man at skulle melde ind til orkesterlederen, om man kan komme med til et givet arrangement eller ej. Dette er dels for at kunne holde øje med, hvilke instrumentgrupper/stemmer der måtte være tyndt besatte, og dels hvilke stykker af visse sværhedsgrader vi eventuelt skal drible uden om.
Denne herlige, solrige pinsesøndag fik lige et ekstra "nøk" opad på solsiden, idet 3 medlemmer, som egentligt havde meldt afbud, alligevel formåede at få det skruet sådan sammen, at de kunne komme og spille med :o) Hvor er det ubeskriveligt dejligt og glædeligt, når vore medlemmer trods en hektisk hverdag også kan finde tiden til at spille med ved orkesterets arrangementer - og så gør det ikke noget, at man møder "uanmeldt" op :oD
ALLE er ALTID velkomne!! :o)

Senest opdateret (Onsdag, 27. Juli 2016 17:17)

 

Store Bededag - den 22. april 2016 - blev to af orkesterets lidt yngre medlemmer konfirmeret. Det har i mange år været en tradition i Kibæk FDF Orkester, at vi gæster medlemmernes jubilæer, runde fødselsdage, sølv-/guldbryllup og lignende festlige anledninger og giver et nummer - forudsat selvfølgelig, at man ikke holder dette hemmeligt, for i så fald kan man risikere et privat "Efter-party", som P.O. blev udsat for i anledningen af guldbrylluppet (læs mere om denne begivenhed i nyhedsarkivet).

Det er således også blevet en tradition, at Kibæk FDF Orkester forsøger at stille et "lille" hold til konfirmationer - og et lille hold var i år 18 medlemmer. Andreas og Esben var dagens midtpunkter, og dirigenten havde forinden adviseret forældrene om den forestående happening. Konfirmanderne vidste dog intet.

Første offer for dette event var Esben. Det lykkedes orkesteret at liste sig helt ind på knægten, inden han opdagede miseren og således måtte finde sig i, at stuen blev invaderet af orkestervenner i blå uniform med musikinstrumenterne under armen. Efter den obligatoriske "Congratulation" blev både Esben og lillesøster Kerstin beordret til at finde instrument, noder og stativ frem og deltage i løjerne. Esben fik anledning til at lufte sin konfirmationsgave - en funklende ny cornet! Som midtpunkt fik konfirmanden lov til at vælge en del af musikken - og valgte blandt andet, at orkesteret skulle spille "Himmelbuens Herre", som også var trykt på sangarket til festen. Musikken blev derfor ledsaget af gæsternes dejlige sang.

Efter en forfriskende kold sodavand og lækker kransekage (og for et par stykkers vedkommende også en velvoksen smagsprøve på stegen) gik turen videre til Andreas. Her lykkedes bagholdsangrebet også, skønt det var nødvendigt at give yngste søster Dicte mundkurv på for at undgå at blive afsløret. Hos Andreas blev orkesterets tubagruppe fuldtallig, og det skortede således ikke på fylde og tuba-vellyd, da Andreas fandt instrumentet frem og spillede med. Også Andreas' yngre søstre Anne og Dicte spillede med på deres cornetter. Dicte har spillet mindre end et år, men hun spillede "Himmelbuens Herre" med største sikkerhed og stor koncentration.

Andreas fik udleveret en marchsele til tubaen, med besked om at gå i intensiv træning frem mod Slesvigturen om godt en måned. Når man træder ind i de voksnes rækker, må man mande sig op og slæbe det åg, livet byder - og det inkluderer også Bb-tubaen på den lange marchtur op ad den stejle bakke i Flensborg.

Det blev også til en udgave af "Joshua fit the Battle of Jericho" med tubasolo-intro af konfirmanden selv. Efter koncerten blev orkesteret inviteret på forfriskninger bestående af et overdådigt dessertbord . Andreas selv skar for af den kæmpemæssige lagkage udformet som en grøn John Deere-traktor. Han kender orkestermedlemmernes forkærlighed for god kage og trakterede alle med nogle enorme stykker. Efter en rum tid ved det flotte dessertbord, trillede orkestermedlemmerne hjem efter en festlig dag, og konfirmationsfesten kunne forsætte i god ro og orden.

Endnu en gang tillykke med konfirmationen til både Esben og Andreas - og tak fordi vi måtte forstyrre jeres fest. Vi håber, at vi må beholde jer i orkesteret i rigtig, rigtig mange år.

Senest opdateret (Tirsdag, 14. juni 2016 15:05)

 

 

Musik, fællesskab og varme hveder

Kredshusets sal og kaffebordet var fyldt til bristepunktet, da Kibæk FDF Orkester øvede torsdag den 21. april 2016. Det er en tradition, at der serveres varme hveder i kaffepausen aftenen før Store Bededag, og der er ofte fyldt godt op på stolene denne aften. Om det er de varme hveder eller udsigten til at sove længe fredag morgen, der lokker folk ud af hullerne, det vides ikke - men faktum er, at ekstra mange orkestervenner møder op i Kibæk denne aften for at dele fællesskabet, musikken og hvederne med hinanden. Det er således også gået hen og blevet en af de mange "mærkedage" i orkesteråret, som vi ser ekstra meget frem til.

I år var ingen undtagelse. De tre medlemmer, der i år er på efterskole, kiggede ind og gav en forsmag på, hvad vi kan se frem til at "få tilbage", når de næste skoleår vender hjem til os igen. Det glæder vi os MEGET til. Fra Hjallerup FDF Orkester kom to af vore "eksil-medlemmer" for at spille med, spise hveder og låne noder til den kommende pinsekoncert. Vi er glade for, at vi fortsat kan holde tæt kontakt med de medlemmer, der af uddannelsesmæssige årsager må rejse ud i den store verden - og dejligt er det at se, at de tager musikken, viljen til fællesskab og det frivillige initiativ med sig - og lystigt deler ud af dette i FDF orkestre, hvor de kommer frem.

Fra Harboøre FDF Orkester var der også besøg denne aften. I mere end 25 år har Kibæk og Harboøre FDF Orkestre samarbejdet om bl.a. øvedage, koncerter og Slesvigsture, delt medlemmer og i det hele taget stået hinanden bi, når der var brug for en håndsrækning i stort og småt. Vi sætter stor pris på at kunne hjælpe hinanden og ser frem til en travl forårssæson, hvor vi bl.a. skal hjælpe Harboøre med Cykel Rally-koncert, og dele bus og orkesterhistorier, når vi om kort tid drager til Sydslesvig for at spille i bl.a. Jaruplund (Kibæk) og Lyksborg (Harboøre).

Et par "orkester-supportere" havde også fundet vej til Kredshuset i Kibæk torsdag d. 21. april 2016 - de sørgede for at varme hveder, lave kaffe, arrangere pålæg og dække bord, mens orkesteret øvede på repertoiret til de kommende friluftsgudstjenester og forårsarrangementer. Orkesteret kvitterede med en privat koncert for de to hårdtarbejdende køkkenfolk. Det betyder meget for os at vedligeholde kontakten til folk, som bakker os op, når der er brug for en hjælpende hånd til praktiske opgaver .

Stor var glæden og overraskelsen, da et tidligere Kibæk-medlem, som har haft lagt instrumentet på hylden i de seneste 5-8 år, pludselig stak sit smilende ansigt frem i døren et kvarter efter orkesterprøvens begyndelse. Og glæden blev ikke mindre, da det viste sig, at han havde medbragt sit instrument - og stadig formåede at spille silkeblødt på det! Mon det var hvederne, der havde lokket ham af huse?

De faste Kibæk-medlemmer udgjorde dog langt hovedparten af de fremmødte denne aften, og de skal ikke glemmes! De er hovedingrediensen i det musikalske fællesskab, som (sammen med hvederne) lokker venner, eksilmedlemmer, supportere, efterskoleelever og tidligere medlemmer "hjem" til Kredshuset sådan en aften. De er med til at gøre enhver øveaften til en ugentlig festdag - og giver andre lyst til at køre langt for at være med. Vi var 29 denne aften og manglede faktisk hele 9 faste medlemmer, som pga. lejrskole, ferie, konfirmationer og deslige måtte undvære hvederne!

Husarkitekt Kirsten og kredsentreprenør Søren er allerede gået i gang med at udtænke planer for at udvide Kredshuset, så der er plads til både orkester og det store kaffebord i fremtiden.

Senest opdateret (Mandag, 20. juni 2016 10:52)

 

Også i år havde vi medlemmer med på det årlige Orkesterkursus i Vejle. Bortset fra at det nu hedder Efterårskursus, hvilket til dels skyldes, at også tamburkorpsmusikken mødes til kursus dér, og dels skyldes det faktum, at kurset afholdes i efterårsferien: nemlig i uge 42.

I år var der 16 med fra Kibæk.
Nåja, de tre af disse talte officielt ikke med til vores kreds, fordi de er betalende medlemmer i andre kredse; men lige så snart de kan komme afsted med det, tilbringer de tiden sammen med os og spiller sammen med os, så i vore hjerter hører de så absolut til i vores enhed :o)

Kibæk havde forøvrigt deltagere med i alle sektioner på kurset, lige fra tamburkorps over Presto (1), Allegro (2), Andantina (ny 3'er), Comodo (ny 4'er), Adagio (ny 5'er), Largo (ny 6'er), Morendo (40+-årige deltagere!) og hjælpersektionen.

Efterårskurset er fuldt af traditioner: Således er det et fast punkt på dagsordenen, at alle deltagere tirsdag eftermiddag har fri til at gøre, hvad de vil. Der er selvfølgelig tilbud på ting, man kan gøre, såsom at sove, se film, tage en tur i svømmehallen, gå en tur i byen (med en voksen) osv. De yngste af vore deltagere mente åbenbart, at den regn, der styrtede ned om eftermiddagen, ikke gjorde dem våde nok, så de var en tur i svømmehallen :o)

De unge mennesker valgte dog at efterkomme en Kibæk BB-tradition, som går ud på, at hele banden går ned til Frellsen-butikken, som befinder sig på gågaden, og får en is - på dirigentens/orkesterets regning :oD De bedste ting er selvfølgelig de gratis ting :oD :oD

Også det obligatoriske "kærestebillede" blev taget i år :o)






Vi siger tak til alle vore folk, som var med. Og også en stor tak for jeres måde at håndtere de udfordringer, I blev stillet over for.

Senest opdateret (Lørdag, 21. november 2015 15:16)

 

Stefan med et lille FDF-mindeHvor er det dejligt, at de i Østrig uddanner så mange unge messingblæsere; og hvor er det dejligt, at disse blæsere heller ikke er bange for at gribe til instrument i den tid, de tilbringer som udvekslingsstudenter i Danmark :o)

Det er nu anden gang, at vi har fået den udsøgte fornøjelse at spille sammen med en østriger! Sidste efterår havde vi besøg af David på tuba. Og i år var det Stefan på flügelhorn. Utroligt behagelige gutter begge to. Vi håber meget, at de, når/hvis de kommer til Danmark igen, slår et slag ind forbi øvelokalet, så vi lige kan få tjekket op på verdenssituationen med dem - og få skålet i kaffe og kage ;o)

Da udvekslingsstudenterne ikke rigtigt når at spille med til en koncert sammen med os, ved de aldrig, hvordan vi ser ud, når vi har trukket i "unifinform", så derfor består en del af afskeds-aftenen i, at alle fremmødte medlemmer stiller i det fineste puds. Og derved giver det også mere mening med den lille FDF-maskot som afskedsgave.

Orkesterets medlemmer har i den grad tabt deres hjerte til den lille maskot, at der er indløbet forespørgsler på, hvad der skal til, for at DE også kan få én!!!!

Lieber Stefan,
schön, dass Du da warst.
Es hat uns SEHR gefreut, Dich in unserem Kreise aufnehmen zu dürfen.
Wir wünschen Dir alles, alles Gute und hoffen, dass wir Dich bald wieder sehen :o)

Viele liebe Grüße
Keld, Palle, Knud, Jens, Søren, John, Kirsten, Laila, Jesper, Emil, Marianne, Karsten, Jens Marius, Henrik, Nikolai, Jørn, Andreas, Esben, Anne, Signe, Kerstin, Dicte und Marius.

Senest opdateret (Mandag, 19. oktober 2015 20:57)

 

For at sikre, at de "fremmede" instruktører på dette års Orkesterkursus ikke skulle falde i svime over eventuelle beskidte instrumenter fra Kibæk, blev der foranstaltet storvask af samtlige elevinstrumenter.













Og for at eleverne også selv skulle få en slags forståelse for indmaden af f.eks. en kornet, fik de skam lov til SELV at gøre deres egne instrumenter rene - under behørig overvågning af dirigenten.

Hvad dirigenten ikke havde forudset var, at elevernes nysgerrighed bl.a. også udartede sig i at teste, hvor meget vand der kunne være i en Bb-tuba!!!

RIGTIGT meget vand, skulle vi hilse og sige, for på et tidspunkt mistede eleverne grebet om det fyldte instrument, så vandet skvulpede over!












Så ud over at vi fik rene elev-instrumenter, så var det også ganske rene elever, der blev sendt hjem, OG toiletterne fik en hovedrengøring med alt det tuba-vand :o)

Senest opdateret (Tirsdag, 13. oktober 2015 21:20)

 

Blot et par uger før, vi skulle afsted på den årligt tilbagevendende tur til Sydslesvig, så det noget skrælt ud med tilmeldingerne til turen, så dirigenten og orkesterlederen havde nogle intense og hyppige drøftelser om, hvilke løsninger man kunne finde - på en sådan tur gælder det jo også om at kunne levere noget godt og høreværdig musik, og så dutter det ikke, at der mangler hele instrumentgrupper.
Løsningerne blev såmænd revideret stort set time for time i den afsluttende fase op til selve afrejsen!
Alle anstrengelserne og forhandlingerne bar dog frugt, og vi formåede at kunne sende 27 personer afsted fra Kibæk - herunder tæller 3 repræsentanter fra Hjallerup og en enkelt kornet venligst udlånt fra Holstebro Musikefterskole :o) Dejligt, de var med - vi håber, at de har fået smag for at tage til Sydslesvig, og at de kunne få lyst til at tage med igen næste år, når Kibæk helt sikkert igen tager derned ;o)

Faktisk startede vi turen med lørdag morgen den 20. juni at mødes ved Elia (Herning) med folk fra Harboøre, som skulle køre med i vores bus til Sydslesvig. Herefter fulgte den obligatoriske rundstykkefortæring om formiddagen, så den kombinerede frokostpause/grænsehandel, hvor alle fik brugt lidt lommepenge (og hvor man maximum måtte købe så meget, som man kunne stable oven på sidemanden!!!).

Først på eftermiddagen blev først Kibæk-folket samt instrumenter læsset af i Jaruplund, hvorefter bussen fortsatte med Harboøre-folket til Lyksborg, hvor de skulle spille og overnatte. I Jaruplund nåede vi lige at komme igennem en mindre orkesterprøve, før det kl. 14:30 gik løs med den 'rigtige' koncert for de folk, der ankom til De Danske Årsmøder i Jaruplund. Undervejs ved mødet var der selvfølgelig også flaghejsning og sangledsagelse til diverse danske sange.
Om aftenen var der arrangeret grillpølser og kartoffelsalat til os af værterne i Jaruplund. Herefter var der marchtræning efterfulgt af en gang aftenunderholdning med diverse konkurrencer i, hvem der mon var bedst inde i uniformsreglementet, hvem var bedst til at flytte luft, hvem var bedst til at "blænde alt ude" og kun følge dirigenten osv. Lad os bare indrømme det, ingen af os var særligt gode til at gætte rigtigt!!! :oD

Søndag efter morgenmaden, pakning af bussen samt oprydning og fejning af skolen, hvor vi havde overnattet, var vi til gudstjeneste i kirken i Jaruplund. Harboøre-folket stødte til os igen ved gudstjenesten. Herefter hastede vi ind til orkesterprøven ved Flensborghus, som vi i år lige nøjagtigt nåede at kunne være med til!

Efter frokosten fattede vi igen instrumenterne; men denne gang var det for at stille op til eftermiddagens marchtur, som ville føre os igennem Flensborg og op til friluftsmødepladsen. Også her blev der spillet et par melodier til sangledsagelsen dér.
Så tilbage til havnen for at fortære de berømte madpakker, hvorefter der blev stillet op til den sidste marchtur, som skulle føre os fra Nørreport til Søndertorv. Strækning er ganske vist kun 1,5 km lang; men den er på halvdelen af strækningen belagt med toppede brosten, som er ikke så lidt af en udfordring for enhver musiker, som også skal læse noder, medens man marcherer derudaf for fuld musik!! Efter 30 minutters heroisk kamp på brostenene ankom vi på Søndertorv, hvor vi sammen med 210 andre FDF'ere skulle spille den afsluttende "Søndertorv-koncert". Vejret var pragtfuldt, og dejligt mange tilskuer havde denne søndag aften fundet vejen ind på Søndertorv for at overvære koncerten :o)

Det er selvfølgelig altid spændende at skulle spille en koncert, hvor noderne først er udleveret tre dage forinden, og hvor man aldrig har prøvet at spille under den pågældende dirigent før (er han mon nem at 'læse'??); men alt taget i betragtning gik det rigtigt, rigtigt fint. Søndertorv-dirigenten, Henrik Næser fra FDF Frederikshavn, havde styr på det, og alle musikerne var opmærksomme, så det blev en koncert, vi helt sikkert godt kan være bekendt.

TAK - til alle som var med på turen.

TAK - fordi I alle som én på hele turen var så positive og beredvilligt gav en hånd med, hvor der var brug for det.

TAK - fordi I er så gode til at hjælpe med at tage vare på og hjælpe hinanden. 

TAK - specielt til de unge mennesker, fordi I i år var så gode til selv at gå i gang med at spille fodbold, rundbold osv. i pauserne :o)

Senest opdateret (Onsdag, 08. Juli 2015 17:43)