Brass Day

Hvert år på den sidste lørdag i januar

Hvert år på den sidste lørdag i januar inviterer Kibæk FDF Orkester til sammenspilsdag for alle brassbandmusikere i det midt- og vestjyske.

Vi har efterhånden haft fornøjelsen at kunne invitere vore brassbandkolleger med til denne sammenspilsdag i over 10 år, og heldigvis er vore venner og rigtigt søde til at bakke op om projektet. 

Undervisning og niveau

Sammenspilsdagen henvender sig til den erfarne musiker og nodelæser med et erfaringsniveau svarende til FDF orkesterkursets grønne og lille rige – eller det der tidligere hed Adagio, Largo og Morendo.

Der vil blive arbejdet med brassbandmusik i forskellige genrer, som primært udfordrer deltagerne klangligt. Musikken har et vist teknisk niveau, og der vil ikke blive taget hensyn til nybegyndere eller mindre erfarne musikere.

Nedre aldersgrænse for deltagelse er 15 år.

Dirigenten

Steve Drury fra England vil guide os igennem dagen. Steve er kendt som en mangeårig horninstruktør på FDFs orkesterkurser. Han er desuden tidligere flugelhornspiller i Black Dyke.

Steve taler et let forståeligt engelsk. Han kender en del danske vendinger, men et vist engelskkendskab er nødvendigt for at kunne følge med.

Program og pris

Dagen starter med, at deltagerne møder ind og er spilleklar klokken 8.45. Der er frokostbuffet kl. 12.00 og eftermiddagskaffe (med frugt og/eller kage) kl. ca. 15.00. Dagen sluttes af med en minikoncert kl. 16.00.

Deltagerprisen er 150 kr. per person. Udover fuld forplejning er der i prisen også inkluderet noder og undervisning af den meget erfarne dirigent, som hentes hjem fra udlandet til lejligheden.

Formålet er dygtiggørelse af musikerne og styrkelse af kammeratskabet

Kibæk FDF Orkester kunne måske nok have valgt at hyre gæstedirigenter for dygtiggørelsen udelukkende af vore egne orkesterfolk; men vi har besluttet, at vi gerne vil foretage denne investering i at få endnu bedre musikere i hele regionen. Og så mener vi også, at det styrker kammeratskabet blandt musikerne på tværs af orkestrene at spille sammen en hel dag. Specielt de unge musikere får meget ud af dagen og det gode kammeratskab; men også de ældre hygger sig gevaldigt 🙂

Hvis også DU gerne vil deltage …

Har også DU fået appetit på at deltage i sammenspilsdagen, er du selvfølgelig mere end velkommen til at tilmelde dig; det er ganske enkelt, du klikker bare på linket HER, og så kommer du til en NemTilmeld-side, hvor du både kan tilmelde dig og betale (så er vi fri for at tænke på kontanter på selve dagen og kan i stedet helt og fuldt bruge krudtet på at spille brassbandmusik 🙂 )

 

Related Images: