2015 – De Danske Årsmøder i Sydslesvig

Blot et par uger før, vi skulle afsted på den årligt tilbagevendende tur til Sydslesvig, så det noget skrælt ud med tilmeldingerne til turen. Dirigenten og orkesterlederen havde derfor nogle intense og hyppige drøftelser om, hvilke løsninger man kunne finde. På en sådan tur gælder det jo også om at kunne levere noget godt og høreværdig musik, og så dutter det ikke, at der mangler hele instrumentgrupper.
Løsningerne blev såmænd revideret stort set time for time i den afsluttende fase op til selve afrejsen!
Alle anstrengelserne og forhandlingerne bar dog frugt, og vi formåede at kunne sende 27 personer afsted fra Kibæk. Vi fik hjælp fra 3 repræsentanter fra Hjallerup og en enkelt kornet venligst udlånt fra Holstebro Musikefterskole 🙂 Dejligt, de var med. Vi håber, at de har fået smag for at tage til Sydslesvig, og at de kunne få lyst til at tage med igen næste år, når Kibæk helt sikkert igen tager derned ;o)

Lørdag morgen

Faktisk startede vi turen med lørdag morgen den 20. juni at mødes ved Elia (Herning) med folk fra Harboøre, som skulle køre med i vores bus til Sydslesvig. Herefter fulgte den obligatoriske rundstykkefortæring om formiddagen, så den kombinerede frokostpause/grænsehandel, hvor alle fik brugt lidt lommepenge (og hvor man maximum måtte købe så meget, som man kunne stable oven på sidemanden!!!).

Lørdag eftermiddag

Først på eftermiddagen blev først Kibæk-folket samt instrumenter læsset af i Jaruplund, hvorefter bussen fortsatte med Harboøre-folket til Lyksborg, hvor de skulle spille og overnatte. I Jaruplund nåede vi lige at komme igennem en mindre orkesterprøve, før det kl. 14:30 gik løs med den ‘rigtige’ koncert for de folk, der ankom til De Danske Årsmøder i Jaruplund. Undervejs ved mødet var der selvfølgelig også flaghejsning og sangledsagelse til diverse danske sange.
Om aftenen var der arrangeret grillpølser og kartoffelsalat til os af værterne i Jaruplund. Herefter var der marchtræning efterfulgt af en gang aftenunderholdning med diverse konkurrencer i, hvem der mon var bedst inde i uniformsreglementet, hvem var bedst til at flytte luft, hvem var bedst til at “blænde alt ude” og kun følge dirigenten osv. Lad os bare indrømme det, ingen af os var særligt gode til at gætte rigtigt!!! :oD

Søndag morgen

Søndag efter morgenmaden, pakning af bussen samt oprydning og fejning af skolen, hvor vi havde overnattet, var vi til gudstjeneste i kirken i Jaruplund. Harboøre-folket stødte til os igen ved gudstjenesten. Herefter hastede vi ind til orkesterprøven ved Flensborghus, som vi i år lige nøjagtigt nåede at kunne være med til!

Søndag eftermiddag

Efter frokosten fattede vi igen instrumenterne; men denne gang var det for at stille op til eftermiddagens marchtur, som ville føre os igennem Flensborg og op til friluftsmødepladsen. Også her blev der spillet et par melodier til sangledsagelsen dér.

Søndag aften

Så tilbage til havnen for at fortære de berømte madpakker, hvorefter der blev stillet op til den sidste marchtur, som skulle føre os fra Nørreport til Søndertorv. Strækning er ganske vist kun 1,5 km lang; men den er på halvdelen af strækningen belagt med toppede brosten, som er ikke så lidt af en udfordring for enhver musiker, som også skal læse noder, medens man marcherer derudaf for fuld musik!! Efter 30 minutters heroisk kamp på brostenene ankom vi på Søndertorv, hvor vi sammen med 210 andre FDF’ere skulle spille den afsluttende “Søndertorv-koncert”. Vejret var pragtfuldt, og dejligt mange tilskuer havde denne søndag aften fundet vejen ind på Søndertorv for at overvære koncerten :o)

Søndertorv-koncerten

Det er selvfølgelig altid spændende at skulle spille en koncert, hvor noderne først er udleveret tre dage forinden, og hvor man aldrig har prøvet at spille under den pågældende dirigent før (er han mon nem at ‘læse’??); men alt taget i betragtning gik det rigtigt, rigtigt fint. Søndertorv-dirigenten, Henrik Næser fra FDF Frederikshavn, havde styr på det, og alle musikerne var opmærksomme, så det blev en koncert, vi helt sikkert godt kan være bekendt.

TAK 🙂

TAK – til alle som var med på turen.

TAK – fordi I alle som én på hele turen var så positive og beredvilligt gav en hånd med, hvor der var brug for det.

TAK – fordi I er så gode til at hjælpe med at tage vare på og hjælpe hinanden.

TAK – specielt til de unge mennesker, fordi I i år var så gode til selv at gå i gang med at spille fodbold, rundbold osv. i pauserne :o)