De Danske Årsmøder 2019

Lørdag den 25. maj 2019 drog orkesteret for 10. år i træk til Sydslesvig på den årlige ‘firmaudflugt’ for at spille koncerter, marcher og ledsagemusik ved De Danske Årsmøder i Sydslesvig.

Som altid var vi ganske eksamensramte, men heldigvis var der virkelig god opbakning ude blandt vore brass band-venner, så vi igen-igen kunne stille med et yderst velspillende hold 🙂

I Jaruplund blev vort 10 års jubilæum fejret med en kagemand, som vi heldigvis via en lynhurtig fotograf nåede at få et billede af, inden den blev slagtet, for derefter gik der mindre end 7 sekunder, før den var spist 😀

Kagemand fra Jaruplund
10 års jubilæum ved DDÅ 2019 til Kibæk BB

DMI havde lovet dårligt vejr hele weekenden, så vi var – i det mindste bagefter – glade for, at det ‘nøjedes’ med at være køligt men tørt om lørdagen – til gengæld regnede det virkeligt i stænger søndag eftermiddag, så også regnjakkerne blev taget i brug. Faktisk regnede det så intenst, at man blev gennemblødt til skindet, også selvom man var iført regnjakke!! På grund af den heftige regn blev generalprøven søndag formiddag på Flensborghus for første gang nogensinde flyttet inden for i tørvejr!

Marchturen igennem Flensborg søndag eftermiddag og ligeledes den følte ekstra lange march fra Nørreport til Søndertorv søndag aften foregik i silende regn. På trods af regnen var der mødt forbavsende mange publikummer frem til Søndertorvkoncerten søndag aften.

Årsmøderne i 2019 havde et tema, der hed “Sydslesvig møder Norden”, og man havde bedt de forskellige orkestre om, hvor det var muligt, at finde musik som henviste til eller hidrørte fra de nordiske lande. Søndertorv-dirigenten, Kurt Uhre Knudsen fra Grindsted, havde fundet en hel del frem, som ikke kun blev spillet ved Søndertorvkoncerten men også spillet rundt omkring i Sydslesvig i løbet af weekenden.

Så selvom vejret drillede enormt fik vi en rigtig herlig tur – og vi er bare SÅ friske på at komme afsted igen.