Oktoberfest som temadag

OKTOBERFEST som temadag med udklædning og passende musik i Kibæk BB, hvem skulle have troet det??

Nogle gange trænger vi alle bare til en overraskelse – og specielt en god en af slagsen. I Kibæk BB har vi da også tradition for de skæve og overraskende indfald; men desværre har der i den seneste tid været lidt langt i mellem vore indfald, så nu syntes dirigenten og orkesterlederen, at det var på høje tid, og som sædvanligt blev alle sejl sat til!!

Det blev besluttet, at overraskelsen skulle afvikles den sidste øveaften inden efterårsferien. Umiddelbart var der ikke noget bestemt på programmet denne dag, og der var endda mulighed for, at folk under uddannelse ude af byen (efterskoler etc.) kunne møde ind også. Desuden havde vi overraskelsesmomentet på vores side, da absolut INGEN af vore folk ville forvente en anderledes aften!

Og da vores overraskelsesmoment skulle afvikles en aften i oktober, lå det jo også lige til højrebenet at bruge ’OKTOBERFEST’ som en temadag. På den musikalske side kom både umba-march-noder (“Du skulle købe dig en tyrolerhat”), et potpourri af melodierne fra “Sommer i Tyrol” og en tysk godnat-sang (“Der Mond ist aufgegangen”) op på nodestativet.

Vi er et kaffe-og-kage-orkester, og vi bekender os til det, så det var selvfølgelig også vigtigt, at denne del passede sammen med temaet. Heller ikke her fik den for lidt: Der blev pyntet op med dug, løber, flag, fane med Oktoberfest og bayerske ølkrus. På den kulinariske side fik den også hele armen med Brezel/saltkringler, kaffe, the, saftevand og ikke mindst Apfelstrudel, som smagte himmelsk!!

Og for at det ikke skal være løgn, så var dirigenten, slagtøjsmanden og orkesterlederen i dagens anledning også trukket i dirndler, lederhosen og tyrolerhatte. Det var et ømt skue!!

Heldigvis tog orkesterets medlemmer rigtigt godt imod det skæve indfald, og det blev – igen – en ualmindelig hyggelig aften.