De Danske Årsmøder i Sydslesvig – 2017

Igen i år var vi en busfuld musikere, der tog turen til Sydslesvig for at spille danske sange og andre koncert-melodier.

Som altid var vi også i år ganske eksamensramte, heldigvis viste der sig at være flere i vore bekendtskabskredse, som var villige til at springe ind og deltage og fylde de pladser ud, som ellers ville være lidt tynde. Således fik vi i år fornøjelsen af at låne 3 fra Horsens, 2 fra Hjallerup og en hel del fra Bording Tamburkorps. 7 af de 10 tamburkorps-folk var gengangere fra brass bandet, og det var i år helt rart under marcherne om søndagen at have ‘rigtig’ musik at marchere til mellem brassbandets melodier fremfor almindelige trommeparadiddler og hvad-har-vi 🙂

Det regnede meget i Danmark op til turen til Sydslesvig, så vejrudsigterne blev fulgt nøje i dagene op til – på flere hjemmesider faktisk. Alle sagde de, at det ville blive overskyet og regnfuldt, og det ville jo være så træls!! Men nogle gange drejer det sig åbenbart bare om at alle mand spiser op i en hel uge forud for, at noget stort skal afvikles, for vi fik så godt vejr og høj solskin, at flere fik lettere forbrændte øreflipper. Heldigvis havde vi i orkesteret nået inden turen at investere i de nye FDF-kasketter, så de, hvis hjerne tenderer til at vokse op igennem håret, havde lidt beskyttelse mod den stikkende sol 😀

Vi formåede at spille nogle gode koncerter, havde nogle fine men varme marcher og havde i det hele taget en rigtig god tur med dejlige mennesker og i godt vejr! 😀 Det var først, da vi søndag aften var tilbage i Danmark, at det begyndte at regne!!

Kirsten og jeg håber meget, at alle, som i år sprang lidt frisk ud i ekskursionen, har tid og lyst til at komme med næste år igen – for vi synes, at de alle bidrog til, at det hele fungerede rigtigt, rigtigt fint.